Skip to content

Zelf installeren?

Dit is perfect mogelijk, iedereen die iets van handigheid in zich heeft kan dit zelf installeren. Bij BVC Belgium komen wij altijd zelf het materiaal leveren en worden alle onderdelen eens overlopen. Ook krijgt u een handige handleiding waarmee alles heel snel duidelijk is.

Indien er dan nog vragen zijn kunt u ons altijd telefonisch contacteren.

Wat bij een verstopping?

Als u het systeem juist gebruikt zult u hier geen problemen mee hebben. In ons systeem zitten er ook al een aantal veiligheden:

  • Een korte veiligheidsbocht na elk zuigpunt, waardoor er geen potloden, stylo’s of andere te grote voorwerpen in het buizensysteem terecht kunnen komen.
  • Alle buizen bij ons zijn antistatisch / gepolijste buizen, dus zeker geen standaard afvoerbuizen gebruiken!
  • De accessoires voor het stofzuigen zijn zo gemaakt dat grote stukken vuil niet zomaar kunnen gestofzuigd worden.

Indien er dan toch een verstopping optreedt, zullen onze techniekers u met plezier helpen, dit zonder uw vloer uit te breken natuurlijk.

Kan ik ook water opzuigen?

Dit wordt ten zeerste afgeraden! Water en stof gaan niet samen en moet dus ook ten strengste vermeden worden.

Is een centrale stofzuiger duur?

Een centrale stofzuiger is goedkoper dan u denkt. Het aankopen van een centrale stofzuiger gebeurt in 2 fases.

Fase 1: Het buizensysteem laten plaatsen of een Doe-Het-Zelf pakket (dit wordt geïnstalleerd in de ruwbouw fase van de woning).
Fase 2: Installatie van de unit en de slangenkit met accessoires (dit wordt geïnstalleerd wanneer de woning afgewerkt is)

Met deze 2 fases splitst u uw investering in een centrale stofzuiger.

Heeft een centrale stofzuiger van BVC Belgium veel onderhoud nodig?

Het enige dat u hoeft te doen is de opvangbak leegmaken of de filterzak (die overigens pas volledig vol is na een 10-12 maanden) vervangen. Indien zonder filterzakken gewerkt wordt, dient u wel de motorfilter op regelmatige basis te reinigen. Geen zin om stoffige filters te reinigen? Maak dan gebruik van filterzakken.

Wenst u een volledig onderhoud aan uw toestel, controle van de filters, koolstofborstels, thermische beveiliging etc. kunt u dit altijd laten uitvoeren door ons service team.

Is een centrale stofzuiger gevaarlijk voor kinderen?

Zeker niet, ons systeem start pas op bij het inpluggen van de slang en niet bij het openen van de zuigmonden. Ook door de korte veiligheidsbocht na ieder zuigpunt kunnen kinderen niets in het buizensysteem steken.

Wanneer kan een centrale stofzuiger worden geïnstalleerd?

Het buizensysteem wordt altijd geïnstalleerd in de ruwbouw fase. Dit samen met de ventilatie, elektriciteit en sanitaire leidingen. De unit komt pas als de woning volledig afgewerkt is.

Geschikt voor elke ondergrond?

Onze machines zijn geschikt voor alle onderhoud van PARKET, VLOEREN en TAPIJT.

Waarom een urenteller op een BVC Belgium centrale stofzuiger?

Zo kan er controle gehouden worden op de slijtage van de koolborstels op de motor. Dan kunnen deze tijdig vervangen worden en dient u geen nieuwe motor aan te kopen. Indien de koolborstels te ver zijn afgesleten, beschadigt u uw motor en kan deze niet meer hersteld worden. De urenteller zorgt er dus voor dat u geen dure kosten krijgt aan uw motor.