Skip to content

Zo’n ingebouwd stofzuigsysteem, hoe zit dat juist in elkaar? Wel, verrassend eenvoudig. U laat een motor plaatsen in uw garage, kelder of berging (of installeert die voordelig zelf). Hij staat met een antistatisch buizensysteem en een zwakstroomdraad in verbinding met verschillende aansluitpunten, ‘zuigpunten’, in uw woonruimtes.

Flexibele slang bij uw centraal stofzuigsysteem

Op die zuigpunten sluit u de stofzuigerslang aan. Die is standaard maar liefst negen meter lang, waardoor u er vlot tot in alle hoekjes mee raakt. (Andere lengtes zijn ook beschikbaar.) Met de schakelaar op de handgreep zet u uw centraal stofzuigersysteem aan of uit.

In een gemiddelde woning volstaan vier tot zes zuigpunten op strategische plaatsen. Vraag ons gerust om advies!

Centrale stofzuigersystemen verzamelen stof in één container

Waar al dat stof naartoe gaat? De dubbele filter uit industrievlies vangt het zorgvuldig op in de opvangbak van uw centraal stofzuigersysteem. Een afvoer naar buiten is dan ook niet nodig. En de grootte van de container? Die bepaalt u zelf – afhankelijk van de ruimte die u ter beschikking hebt.

Door een venster ziet u wanneer de bak van uw ingebouwde stofzuiger vol is. Normaal hoeft u die maar twee keer per … jaar leeg te maken!